bedrijfspanden 400x400

5 tips om inbrekers dwars te zitten

Volgens MKB Nederland heeft slechts een kwart van de ondernemers maatregelen genomen om zijn kantoorpand te beveiligen tegen inbrekers. Bedrijfs- en winkelpanden zijn geliefd bij inbrekers. Buiten werktijden is er meestal niemand aanwezig die hen komt storen. En waardevolle spullen liggen vaak voor het grijpen. Laptops, computers, dure gereedschappen. Volgens verzekeraar Interpolis worden 4 van de 10 ondernemers ooit slachtoffer van een inbraak. U kunt zelf maatregelen nemen om daar niet bij te horen. Vijf tips van de experts van Equilox.

Houd inbrekers buiten

Schaf hang- en sluitwerk aan met een SKG-keurmerk. Het liefst sloten met anti-kerntrekbeslag. Hiermee voorkomt u dat inbrekers de complete cilinder uit het slot kunnen trekken. Wij raden u aan om cilindersloten met een certificaat aan te schaffen. Dan kunnen er alleen duplicaatsleutels gemaakt worden met het bijbehorende pasje. Maak een goed sleutelplan. Dan weet u hoeveel sleutels er in omloop zijn en wie er een sleutel heeft. En tot slot: zorg dat alles goed op slot is als de laatste medewerker het pand verlaat. De sloten kunnen nog zo goed zijn, een open raam maakt het inbrekers wel heel gemakkelijk.

Installeer een beveiligingssysteem

Inbrekers houden niet van beveiligingssystemen. Veel alarmsystemen zijn uitgerust met een bewegingsdetector. Sluipt iemand uw bedrijf binnen, dan registreert de detector dit. U kunt kiezen voor een sirene en/of een automatische melding naar uw telefoon of naar die van een medewerker, of direct naar een alarmcentrale. Met een camerasysteem legt u bewijs vast voor de politie en uw verzekering. De beelden kunt u naar uw tablet laten sturen of direct naar een alarmcentrale. Zit u met uw bedrijf op een bedrijventerrein? Wellicht kunt u dan aanhaken bij initiatieven van de ondernemersvereniging. Steeds meer terreinen hebben een camerasysteem om bijvoorbeeld buiten werktijden voertuigbewegingen te monitoren.

Berg waardevolle spullen goed op

Inbrekers hebben altijd haast. Zorg dus dat waardevolle zaken niet voor het grijpen liggen. De laptop die op een bureau staat, is wel een heel gemakkelijke prooi. Een inbraakwerende kast vergroot de kans dat uw laptops gespaard blijven. Sluit het magazijn goed af en berg belangrijke documenten en bedrijfsgeheimen op in een kluis. Maak een back-up van computerbestanden, op een aparte harde schijf of in de cloud. Zo beperkt u de schade als inbrekers toch binnen weten te dringen.

Zorg voor een goede verzekering

Met de juiste maatregelen houdt u de meeste inbrekers buiten de deur. Maar er zijn inbrekers die heel professioneel te werk gaan. Ze werken met geavanceerde apparatuur en weten precies wat er bij u te halen is. Ze maken uw alarminstallatie onklaar of ze rijden met grof geweld in een gestolen auto de gevel eruit. Dan is het goed om een verzekering te hebben die uw schade vergoedt en zorgt dat uw onderneming gewoon door kan draaien.

Maak een afspraak met Equilox

Equilox is uw gids in de wereld van beveiliging. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring met beveiligingssystemen. Samen met u brengen wij uw wensen en behoeften in kaart. We adviseren u over de optimale oplossing voor uw situatie. Passend bij uw budget en risico. Equilox is dé beveiligingspartner voor ondernemers, verenigingen van eigenaren, scholen, verenigingen en woningbezitters.