braakschade 400x400

Bij 17 procent van de inbraken komt de inbreker binnen door de kern uit het slot te trekken. Dat kunt u voorkomen met goed deurbeslag.

Cilindertrekker

Om de cilinder of de kern uit het slot te trekken, draait de inbreker met een accuboor een schroef in de cilinder. Daarna trekt hij de cilinder uit het slot. Sommige inbrekers hebben hiervoor zelf een stuk gereedschap in elkaar gesleuteld. Anderen maken gebruik van een cilindertrekker (Zieh-Fix). Dit is specialistisch slotenmakersgereedschap.

Binnen in een halve minuut

Als de kern eenmaal uit het slot is, dan kost het weinig moeite om het slot open te maken met een schroevendraaier of een speciale sleutel. Een beetje ervaren inbreker heeft de hele handeling in minder dan 30 seconden voor elkaar. De deur is open en hij kan in uw woning of bedrijf op zoek gaan naar waardevolle buit.

SKG***®-deurbeslag

Met speciale sloten en beslag kunt u kerntrekken tegengaan en inbrekers afschrikken. Wij adviseren u deurbeslag te nemen met een SKG ***®-keurmerk. Dit beslag heeft een kerntrekbeveiliging. De cilinder is omsloten door het deurbeslag. U kunt de sleutel er zonder problemen insteken, maar als een inbreker probeert de cilinder eruit te trekken, dan breekt de schroef af. Inbraakpoging mislukt. Ons zusterbedrijf Het Sleutel- & Slotenhuis Rotterdam levert hoogwaardig beslag van AMI.

skg

Extra maatregelen

Met extra zwaar deurbeslag gaat u cilindertrekken tegen. Maar inbrekers komen ook op andere manieren binnen. Om met een open deur te beginnen: sluit alle ramen en deuren als u weggaat. Doe deuren ook op slot als u even naar boven gaat. Equilox adviseert u graag over aanvullende mechanische en/of elektronische maatregelen om uw woning of bedrijf inbraakveilig te maken. Zoals een alarmsysteem of camerasysteem, betere sloten en kluizen.

Het is zo gebeurd

Deze video van de politie toont hoe gemakkelijk het is om een slot te forceren door de cilinder eruit te trekken: Video.  Zo eenvoudig wilt u het inbrekers toch niet maken?