braakschade 400x400

Je hoopt dat het jou niet overkomt

En toch is er een stemmetje dat je influistert: ‘Als de inbrekers mijn woning maar voorbijgaan.’ Met een paar gerichte maatregelen kunt u de kans op inbraak verkleinen.

Goede sloten

Kies voor hang- en sluitwerk met een SKG-keurmerk. SKG is een onafhankelijk keurmerk voor duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit. Het SKG-logo staat op het beslag van goedgekeurde sloten. SKG kent drie kwalificaties: 1, 2 en 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe lastiger het is voor inbrekers om binnen te komen. Producten met 3 sterren vertragen inbrekers minimaal 5 minuten. Dat lijkt weinig, maar is voor een inbreker veel.

Kies sloten met anti-kerntrekbeslag

Kerntrekken is een populaire sport onder inbrekers. Ze draaien een schroef in de cilinder en trekken met een tang de complete kern uit het slot. Het is zo gebeurd en de deur is open. Anti-kerntrekbeslag voorkomt dat ze de cilinder eruit kunnen trekken. Een hardstalen afdekplaatje voor de opening blokkeert de cilinder. Er is net genoeg ruimte voor de sleutel. De kern kan er dus niet uitgetrokken worden.

Doe alsof u thuis bent

Als het lijkt of er iemand thuis is, gaan inbrekers eerder uw deur voorbij. Het spotje zegt niet voor niets: ramen dicht, lichtje aan, deur op slot. Gebruik timers om de verlichting in vertrekken aan- en uit te laten gaan. Een opengeslagen krant en een koffiemok op tafel geven ook een bewoonde indruk.

Overweeg een alarmsysteem

Een alarmsysteem jaagt inbrekers op de vlucht. Met een camerasysteem legt u inbraakpogingen vast en het levert bewijs op voor de politie en de verzekering. Sommige verzekeraars geven korting op de premie als uw woning of bedrijf is uitgerust met een beveiligingssysteem.

Een goede buur…

Vertel uw buren dat u op vakantie gaat en vraag hen uw woning in de gaten te houden. Als u een goede relatie hebt, kunnen zij wellicht ook ’s avonds de gordijnen sluiten en de post uit de bus halen.

Equilox is een gespecialiseerde adviseur om woningen en bedrijven inbraakveilig te maken. Neem voor meer informatie contact met ons op via 010-415 44 44 of vul het contactformulier in.